2023. nov.
22.
Idegenszívűek viccelődései

(...)
"Nem tudnak összetartozni, fáj nekik a sikerünk, és belerondítanak a mi jókedvünkbe. Ezek közé tartoznak az olyan „jóakarók” is, akik Rossinak lefordítják ezeket a véleményeket, kommenteket és cikkeket. Felesleges ezzel bosszantani, mert a magyarok nagy többsége szereti; valószínűleg sokkal többen, mint Karácsonyt, Márki-Zayt és Gyurcsányt együttvéve."
 
 
2023. nov.
21.
Felmelegített régi Konczertek

"Eddig a dolog számomra érdektelen, ha soha többet nem rendeznének egyetlen koncertet sem, valószínűleg észre sem venném, de mivel a könnyűzene és a politika kapcsolatát nehéz lenne tagadni, így már van hozzá némi közöm. Különösen az egykori „nagy generáció” hamis nosztalgiája zavaró, amely megpróbálja a mit sem sejtő mai fiatalokat arról meggyőzni, hogy ennél a mai diktatúránál a hatvanas-hetvenes évek barátságosabb világ volt."
 
 
2023. nov.
20.
Másfél évszázad

(...)

"Budapestet egy törvény hozta létre 150 évvel ezelőtt. Nem kellett megalapítani, mert már hosszú évszázadok óta létezett. Az addig elvileg különálló három település Pest, Buda és Óbuda hivatalosan is egyesült. Igazából, ha egy szimbolikus pillanatot szeretnénk találni, talán a Lánchíd átadása lehetne az a kapocs, ami a Duna két partját immáron elválaszthatatlanul összefűzte. Mivel azonban az avatási ceremóniát 1849. november 20-án történelmünk egyik leggyalázatosabb alakja, az a Haynau vezényelte le, aki másfél hónappal korábban Aradon kivégeztette a szabadságharc tábornokait, érthetően e dátumhoz nehéz pozitív érzeteket társítani."

https://vasarnap.hu/2023/11/20/ungvary-zsolt-masfel-evszazad-budapest-150/

Ungváry Zsolt írása a vasarnap.hu-n

Oldal:  1 2 [3] 4 ... 366 367 368