2023. nov.
27.
Vesszük a kalapunkat

(...) "1980 őszén a Vasas az UEFA-kupában hazai pályán kettő nullra kikapott a portugál (tehát nem andorrai, feröeri vagy vatikáni) Boavistától, a szurkolók kórusban olyanokat kiabáltak, mint „Ide többet nem jövünk!”, „Dolgozzatok!”, vagy a gólszerző vendég csatár nevét skandálták („Julio!”)
1985-ben az utolsó meccset már úgy játszottuk, hogy biztos résztvevők vagyunk Mexikóban, az ünneplésre megtelő Népstadion közönsége mégis kifütyülte a hollandoktól egy nullás vereséget szenvedő csapatunkat. (Nem mellesleg ez a holland csapat 3 évvel később Európa-bajnok lett, Budapesten olyanok játszottak ellenünk, mint Rijkaard, Van Basten, Kieft, Ronald Koeman.)"
 
 
2023. nov.
26.
Faji alapú politika Hollandiában

(...) "Amiként azonban a munkások vagy nők választójogáról hajdan az akkor választójoggal rendelkezők dönthettek (tehát nem munkások vagy nők), talán az mozgatja e derék hollandusokat, hogy ha munkások és nők lehetnek a parlamentben, állatok miért nem? Idővel felmerülhet, hogy a sok helyütt már most is családtagnak tekintett kutyák vagy macskák is kaphassanak választójogot, persze nem 18 év felett, mert akkor viszonylag csekély előrelépés történne a jogkiterjesztésben."

(...)

"Mivel azonban az állatok sokfélék, és egymással is harcban állnak (képzeljük el, mekkora érdekkülönbség van egy szúnyog és egy fecske, egy oroszlán és egy gazella, pláne mondjuk egy keszeg és egy sárgarigó között), így képtelenség valamennyi állatot egyszerre képviselni, ami óhatatlanul pártszakadásokat, belső harcokat, válságok sorát fogja szülni. "

A nyugati demokráciák megindulnak a teljes elkutyapártosodás útján - Mandiner
Ungváry Zsolt írása a mandiner.hu-n.
2023. nov.
25.
A megmaradás és túlélés stratégiái

"A képet az is árnyalhatja, hogy a XXI. század legdurvább terroristái között két európai fehéret is találunk: Breivik akciója 77, a német öngyilkos merénylőé, a gépét az Alpoknak nekivezető Andreas Lubitzé pedig 150 áldozatot követelt. (A Bataclanban 137-en, a manchesteri koncerten 22-en haltak meg.) Az EU aktívan közreműködik abban is, hogy két európai, fehér, keresztény ország katonái irtják egymást és részben a polgári lakosságot is."

https://vasarnap.hu/2023/11/23/ungvary-zsolt-megmaradas-eselyei-a-b-c-terv/
Ungváry Zsolt írása a vasarnap.hu-n.
Oldal:  1 [2] 3 ... 366 367 368